Honden & Katten

Honden

Bij het aanschaffen en verzorgen van een hond komt een hoop kijken. Van voeding tot verzorging en hondenspeelgoed en accessoires kan Jacks Huisdiervoeders u van dienst zijn. Uit uitgebreide assortiment en de vergaande kennis van de ervaren medewerkers maken Jacks Huisdiervoeders een goede partner in de verzorging van uw hond.

Hondenvoer

Hondenvoer is een van de eerste zaken waar u mee te maken krijgt bij de verzorging van een hond. Hondenvoer is er in vele soorten en samenstellingen. Elke hond heeft een eigen behoefte hierin. Wij beschikken over een breed aanbod hondenvoeding en voorzien u graag van een persoonlijk voedingsadvies voor de optimale gezondheid van uw hond(en). Ook voor puppyvoer kunt u bij ons terecht.

Hondenverzorging

Jacks Huisdiervoeders heeft een groot aanbod in verzorgingsartikelen voor honden. Denk hierbij aan hondenborstels, hondenshampoos, nagelknippers en gebitsverzorging.
Wij bieden ook vlooienpreventie en -behandeling en Ontwormingsmiddelen voor uw hond.

Hondenbenodigdheden en speelgoed

Naast voeding en verzorging van uw hond kunt u bij ons ook terecht voor de overige benodigdheden voor uw hond. Bijvoorbeeld een goede hondenmand, riem, voerbak of goed hondenspeelgoed.

Persoonlijk advies

Voor meer informatie over de aanschaf van een pup of hond of de verzorging van uw hond kunt u contact opnemen met Jacks Huisdiervoeders via het contactformulier of te bellen naar 0297 - 241 120. Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom in de winkel.


Kattenverzorging en -voeding

Bij de aanschaf en verzorging van een kat dient u met diverse dingen rekening te houden. Naast een fijne omgeving, voldoende beweging en afleiding is goede kattenvoeding een zeer belangrijk aspect van het houden van katten.

Goede kattenvoeding

Direct vanaf de geboorte van een kat is het belangrijk om bewust om te gaan met de voeding van uw kat. Een kitten begint direct na zijn geboorte met het eten van kittenvoer. Dit voer eet een kitten tot een maand of 5-6, waarna deze over gaat op ‘volwassen kattenvoer’.

Volwassen kattenvoer geef je tot een jaar of 10-11 waarna je overstapt op "seniorenvoer". In dit kattenvoer zitten veel minder calorieën, wat het figuur van de kat zeker ten goede komt! Uiteraard is een combinatie van droog- & blikvoer ook goed mogelijk.

Optimale voeding

Er zijn een heleboel verschillende ideeën over wat goed is voor een kat. Maar niet elke soort vlees is goed voor uw kat. Ook kunt u beter geen etensrestjes en gewone melk aan uw kat geven.  Sommige voedingsmiddelen zijn dusdanig ongeschikt dat uw kat hier klachten van kunt krijgen. Deze voedingsmiddelen kunt u beter niet aan uw kat geven.

Advies in kattenvoeding

Jacks Huisdiervoeders kijkt vanuit een professionele hoek naar de behoefte van uw kat en geeft een passend advies voor uw specifieke situatie. Voor een advies over de voeding van uw kat kunt u contact opnemen via het contactformulier of bellen naar 0297 - 241 120 Ook kunt u altijd langskomen. Bekijk de openingstijden van Jacks Huisdiervoeders.

Nieuws