Vorige1Volgende

Graszaden

BG 3 Superplus Hoge opbrengst en ook geschikt voor doorzaaien

BG 3 Superplus

BG 3 Superplus bestaat voor 100% uit diploïde Engels raaigras. Er zitten altijd toprassen van de Aanbevelende Rassenlijst in.

Intensieve beweiding

BG 3 Superplus is uitermate geschikt voor percelen die intensief worden beweid en kan ook zeer goed tegen frequent maaien. Het is zeer standvastig en geeft een dichte en sterke zode.

Hoge voederwaarde

Naast een hoge opbrengst heeft dit mengsel ook de hoogste voederwaarde. BG 3 Superplus is ook zeer geschikt om percelen mee door te zaaien. Zaaizaadhoeveelheid per hectare: 45 kg

Speelgazon

Voor een duurzaam en mooi gazon is de keuze van het juiste grasmengsel een vereiste. Voor elke toepassing, van schaduwrijke speelvelden tot siergazons die weinig onderhoud nodig hebben, hebben wij het juiste graszaadmengsel

Solide

Sterk mengsel, kan goed tegen betreding

Solide is een sterk mengsel voor speelgazons. Het kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De fijnheid is uniek door de toepassing van zeer fijn bladig Engels raaigras. Dit raaigras is uitstekend bestand tegen kort maaien. Gazons worden vaak te kort gemaaid, waardoor de kwaliteit snel vermindert. Met Solide heeft u daar nooit meer last van! Minimale maaihoogte bedraagt 15 mm. Daarnaast staat het mengsel garant voor een dichte zode die goed presteert onder droge omstandigheden. Het kan zeer goed tegen betreding, dus kinderen kunnen er volop op spelen. Schade aan de zode herstelt zich snel.

Eigenschappen

 • Snelle kieming en vestiging
 • Kan goed tegen betreding
 • Dichte zode
 • Kan tegen kort maaien
 • Hoge sierwaarde
 • Zaaizaadhoeveelheid per m²: 25 gram

Graszaden voor een paardenweide

Graszaadmengsel speciaal voor paardenweide. Een graszaadmengsel voor paardenweide moet speciaal samengesteld zijn voor paarden. Dit houdt in dat het structuurrijk moet zijn, niet te rijk aan energie en bovendien moet het gras een laag groeipunt hebben. Een paardenweide moet immers geschikt zijn voor korte begrazing

Horse Master:

Optimale gezondheid van uw paard en paardenweide

 • De gezondste weide voor uw paard
 • Voorkom hoefbevangenheid en spierbevangenheid
 • Paardengras in plaats van koeiengras
 • Voorkom zandkoliek
 • Structuur in uw paardengras
 • Mooie paardenweide behouden
 • Het gezondste graszaad voor uw paardenweide

De gezondste weide voor uw paard

Stelt u zich eens voor. Een weide met het gezondste gras voor uw paarden, dat ook zeer goed bestand is tegen een sprintje door de weide en het hele jaar een mooie groene zode geeft. Dat kan. Met Horse Master, speciaal voor uw paardenweide.

Voorkom hoefbevangenheid en spierbevangenheid

Hoefbevangenheid en spierbevangenheid zijn veel voorkomende kwalen voortkomend uit het eten van teveel en verkeerd gras dat teveel fructaan bevat. Gras als ruwvoer vormt het grootste aandeel in de voeding van paarden en het is dus van grote invloed op de gezondheid. Horse Master is speciaal samengesteld voor een optimale gezondheid. Dit komt doordat het grassen bevat die een weide creëren met een lagere energiewaarde en een lager fructaangehalte. Voor uw paarden voorkomt dit de kans op hoefbevangenheid en spierbevangenheid aanzienlijk.

Paardengras in plaats van koeiengras

Met Horse Master creëert u een weide vol paarden-gras, in tegenstelling tot veel weides die vol staan met koeiengras. Wanneer een paard de beschikking heeft over een weide vol koeiengras dan eet het gras dat te energierijk is en bovendien te vol aan fructanen, wat nadelig is voor de gezondheid. Doordat koeiengras voor een paard zeer smakelijk is, eet het hier al gauw veel te veel van. Dit resulteert in een ziek paard, vaak gevolgd door klachten als hoefbevangenheid en spierbevangenheid. Niet voor niets is er paardengras voor paarden en koeiengras voor koeien.

Voorkom zandkoliek

Zandkoliek is naast hoefbevangenheid en spierbevangenheid een van de kwalen die voortkomen uit het eten van het verkeerde gras. Doordat paarden gras eten met hun lippen grazen ze de zode zeer kort af, waardoor een weide moeilijk kan hergroeien. De kale plekken die zo ontstaan zijn de oorzaak van zandkoliek; het paard krijgt teveel zand binnen tijdens het grazen. Om bij te dragen aan een goede paardengezondheid en om zandkoliek te voorkomen is er in Horse Master gebruik gemaakt van rassen met een zeer laag groeipunt. Hierdoor wordt de hergroei na afgrazen niet verstoord en blijft een mooie groene zode behouden.

Structuur in uw paardengras

De darmen en de maag van uw paard werken beter als het gras en voer van voldoende structuur is. Om die rede zijn er in Horse Master rassen en soorten toegepast die ruwvoer produceren met voldoende structuur. Ook dit draagt bij aan de gezondheid van uw paard. Als hooi blijven deze unieke eigenschappen van Horse Master uiteraard behouden, waardoor er een groot kwaliteitsverschil zit tussen hooi uit een Horse Master weide en hooi uit een willekeurige andere weide.

Mooie paardenweide behouden

Om een mooie weide te behouden is het noodzakelijk dat er een vaste, dichte zode is. Horse Master is speciaal voor uw paardenweide samengesteld uit rassen die zeer goed tegen betreding kunnen. Op deze manier wordt uw paardenweide voorzien van een dichte zode en blijft deze bovendien mooi groen doordat de in Horse Master gebruikte rassen zich snel herstellen na zware belasting. De dichte zode die gecreëerd wordt zorgt ervoor dat onkruid binnen een Horse Master wei weinig kans krijgt zich te ontwikkelen.

Het gezondste graszaad voor uw paardenweide

De conclusie is duidelijk, Horse Master bundelt unieke eigenschappen die zowel de gezondheid van uw paard als de gezondheid van uw weide ten goede komen. Niet voor niets is het dan ook het gezondste graszaad voor uw paardenweide. Het is rijk aan structuur en smakelijk zonder daarbij teveel energie of fructaan te bevatten. Horse Master gras vormt een uitgebalanceerd onderdeel van de dagelijkse hoeveelheid voer. Het beperkt de kans op hoefbevangenheid, spierbevangenheid en zandkoliek aanzienlijk. Uw paardenweide wordt een plaatje met uw paarden die blaken van gezondheid.

Verpakking: 15 kg. Zaaidichtheid: 8 gram / m².

Nieuws