Schapenvoer

Het schaap wordt in Nederland zowel bedrijfsmatig als hobbymatig in grote mate gehouden. De meeste voeders die voor deze dieren op de markt zijn, zijn met name ontwikkeld voor prestatie bij de schapen die bedrijfsmatig worden gehouden. Gedurende een groot deel van het jaar lopen schapen buiten en bestaat het rantsoen uit gras. De schapen kunnen uit goede kwaliteit gras voldoende vitaminen, mineralen en spoorelementen opnemen. Echter in het najaar en in de winter wordt de kwaliteit van het gras minder. Tevens neemt de behoefte van de schapen toe door het vorderen van de dracht. Naast enkelvoudige krachtvoeders en gedurende de laatste periode van de dracht en het begin van de lactatie, is aanvulling van het rantsoen met vitaminen en mineralen nodig.

Assortiment schapenvoer

In de drachtperiode kan de voeding van schapen in een drietal perioden worden verdeeld: De dekperiode; Tijdens de dekperiode is een goede conditie van de ooi gewenst. Een te schrale conditie kan worden gecorrigeerd gedurende de laatste weken voor het dekken. Afslanken kort voor of na de dekperiode is ongewenst. De drachtperiode; Gedurende de laatste 2 maanden van de dracht heeft het schaap naast ruwvoer een aanvulling nodig met krachtvoer. De hoeveelheid krachtvoer is afhankelijk van het ruwvoeraanbod, de ruwvoerkwaliteit en de verwachte worpgrootte. De zoogperiode; Na het aflammeren neemt de melkproductie van het schaap snel toe. Voor een goede groei van de lammeren is een hoog voerniveau van het schaap nodig.

Schapenbrok
Voor de juiste conditie van het schaap tijdens de dekperiode en aanvulling van het rantsoen bij onvoldoende (kwaliteit) ruwvoer.

Schapen/lammerenkorrel
Voor een optimale aanvulling van het rantsoen van de ooi, tijdens het eind van de dracht en tijdens de zoogperiode. Dit voer is tevens geschikt voor lammeren.

Lammerenstartkorrel
Voor een hoge voeropname van de lammeren en een optimale benutting van de jeugdgroei.

Lammerenkorrel HE
het afmesten van lammeren, om ze snel op het gewenste aflevergewicht te brengen.

Mineralenemmer
Bevat de benodigde vitaminen, mineralen en spoorelementen in de juiste verhouding, voor schapen en lammeren.

Voor een goede gezondheid van de schapen en de lammeren is het noodzakelijk dat er voldoende vitaminen en mineralen worden opgenomen. Naast enkelvoudige krachtvoeders en gedurende de laatste periode van de dracht en het begin van de lactatie, is aanvulling van het rantsoen met vitaminen en mineralen nodig. Als er geen schapenbrok wordt verstrekt moet de aanvulling op een andere wijze plaatsvinden. Mineralenemmer voor schapen is de ideale methode. Het bevat de benodigde vitaminen, mineralen en spoorelementen, in de juiste verhouding, voor schapen en lammeren. Een emmer bevat 10 kg. Dit is voldoende voor ± 15 schapen gedurende 1 maand.

Schapenvoer bij Jacks Huisdiervoeders

Voor meer informatie over schapenvoer of kunt u contact opnemen met Jacks Huisdiervoeders. Bel 0297 - 241120 of kom langs tijdens de openingstijden van de winkel.


Aanmelden AgroVision portaal:

Dealer van De Heus Diervoeders

 

Nieuws

Jacks DoggyWash

Vanaf heden is Jacks DoggyWash beschikbaar. Is uw hond in het slijk gaan liggen of heeft hij gewoon een wasbeurt nodig? Kom dan gerust, tijdens onze openingsuren,...

lees verder