Hartog

Hartog Gras-mix: Gedroogd gras met structuurbrok

Hartog Gras-mix bevat een hoogwaardige kwaliteit gedroogd gras verrijkt met ± 20%. Structuurbrok, plantaardige olie en melasse. Door de toevoeging van plantaardige olie en melasse wordt het bladstof gebonden. De Gras-mix is uitermate geschikt voor stof-allergische paarden. De melasse maakt het product extra smakelijk, waardoor alle paarden deze ruwvoermix graag opnemen. De plantaardige olie draagt bij aan een glanzende vacht en extra langzaam vrijkomende energie. Hartog Gras-mix is een smakelijke en gezonde ruwvoermelange die kan dienen als vervanger van hooi of kuilgras.

Hartog Gras-mix heeft de volgende kenmerken:

  • Eiwitarm en vezelrijk
  • Een weldaad voor allergische paarden
  • Zeer geschikt voor oudere paarden met een verminderd gebit
  • Constante kwaliteit het hele jaar
  • Gegarandeerd vrij van Jacobskruiskruid

Gras-mix bestaat uit gedroogd gras, verrijkt met structuurbrok en een mengsel van melasse met lijnzaadolie. Gras-mix is verpakt in een recyclebare plastic zak waardoor het product beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

Productieproces 
De ruwvoeders van Hartog worden geproduceerd door middel van gecontroleerde teelten, waardoor de producten vrij zijn van onkuiden, zoals bijvoorbeeld het giftige Jacobskruiskruid. Na het maaien wordt het gras gehakseld en op zeer hoge temperaturen in een grote droogtrommel gedroogd. Door een snelle droging blijft de versheid en smakelijkheid van het product behouden. Tevens worden alle bacteriën, schimmels en ziektekiemen vernietigd, waardoor Gras-mix een duidelijke meerwaarde vormt ten opzichte traditionele ruwvoeders, zoals hooi en (voordroog)kuilgras. Hartog Gras-mix voert u gemakkelijk in de Hartog Voerbox.

Referenties
Bekende ruiters en stallen die Hartog Gras-mix voeren. Klik op de link voor meer informatie over het voerbeleid van deze ruiters/stallen. Franke Sloothaak en Zangersheide.

Samenstelling
Gras-mix bestaat uit gedroogd gras, verrijkt met structuurbrok van groen geoogste snijhaver (de haverplant, niet de korrel, dus energiearm) en een smakelijke toevoeging van Molashine, een mengsel van melasse en lijnzaadolie. (omega 3 vetzuren)

Voeradvies
Voer Gras-mix ter vervanging van of in combinatie met uw hooi of (voordroog)kuil. Gras-mix is ook zeer goed te combineren met Hartog Lucerne-mix. Om in de ruwvoerbehoefte van uw paard te voorzien dient u 1 - 1,5 kg ruwvoer per 100 kg lichaamsgewicht per dag te voeren. Door de hogere voedingswaarde in vergelijking met hooi en kuil kunt u in krachtvoer reduceren.

Verpakking
Recyclebare plastic zak van 90 liter, ± 18 kg

Houdbaarheid
1 jaar, indien het product vochtvrij opgeslagen

Product analyse
Analyse is op basis van 1 kilogram Dit is een natuurproduct, waardoor de aangegeven waarden kunnen variëren.

 Hartog Grasmix


Lucerne-mix

Vezelrijke voeding is voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk. Daarom kiezen paardenhouders voor Hartog Lucerne-mix naast het krachtvoer.

De Hartog Lucerne-mix heeft de volgende voordelen:

  • Vezelrijk, dus verminderde kans op koliek
  • Rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen
  • Draagt bij aan de voorkoming van OC / OCD
  • Ondersteunt de ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten
  • Laag gehalte aan zetmeel en suikers in vergelijking met hooi en kuilgras

Het hoge vezelgehalte van Hartog Lucerne-mix zorgt voor een betere stofwisseling en darmfunctie, wat terug te zien is in de mest van het paard. Paarden blijven ook beter op gewicht en halen meer rendement uit het rantsoen. Hartog Lucerne-mix bevat een beetje melasse met lijnzaadolie. Het resultaat hiervan is een smakelijk en stofvrij ruwvoer dat zorgt voor een schitterende glans.

Natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen
Lucerne-mix bevat meer dan genoeg vitaminen, mineralen en sporenelementen om in de basisbehoefte van het paard te voldoen. De vitaminen en mineralen in Lucerne-mix onderscheiden zich van krachtvoer, omdat deze gehalten in Lucerne-mix puur natuurlijk gevormd zijn.

Volledig verteerbare eiwitten
Eiwitten in (voordroog) kuil en hooi die ontstaan door kunststofbemesting zijn veelal slecht verteerbaar en kunnen nadelige effecten veroorzaken, zoals koliek en dikke benen. Bij luzerne (vlinderbloemige) daarentegen wordt door wortelknolbacteriën de stikstof uit de lucht gebonden, met als resultaat een aminozurenpatroon dat zorgt voor volledig verteerbare eiwitten. Daarnaast speelt het kunstmatige droogproces van luzerne een grote rol in de vertering van eiwitten voor paarden. Door de kortdurende verhitting worden eiwitten voor een deel afgebroken, zodat ze gemakkelijker opgenomen kunnen worden door het paardenlijf.

Biotine zorgt voor gezonde hoeven
De van nature aanwezige gehalten aan biotine hebben een positieve werking op het hoefhoorn. Met Lucerne-mix laten zich hoefproblemen in vele gevallen gewoonweg “wegvoeren”. Het is bewezen dat paarden die met Lucerne-mix gevoerd worden meer en kwalitatief beter hoefhoorn ontwikkelen. Positieve resultaten in fokkerij In de fokkerij zijn zeer positieve resultaten bekend over het voeren van Lucerne-mix tijdens de dracht en lactatie van de merrie en de opfok van jonge paarden.

Lucerne-mix kent een hoog calciumgehalte en bevat foliumzuur en β-caroteen, essentiële vitaminen voor de vruchtbaarheid. In de periode van dracht en lactatie is de calcium/fosfor-verhouding van essentieel belang voor de conditie van de merrie en de botvorming van het ongeboren veulen. Het hoge calciumgehalte (3 keer zo hoog als hooi) en de essentiële aminozuren in Lucerne-mix voorkomen OC en OCD en dragen bij aan een optimale ontwikkeling van het botten- en spierenstelsel. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat calcium een positieve werking heeft op het op tijd afkomen van de nageboorte.

Referenties
Bekende ruiters en stallen die Hartog Lucerne-mix voeren. Klik op de link voor meer informatie over het voerbeleid van deze ruiters/stallen. Jos Lansink, Franke Sloothaak, Gert-Jan Bruggink, Zangersheide, De Kroo ruitersport, Hugo Langeweg, Stal Hazelberg.

Samenstelling
De Hartog Lucerne-mix wordt gevormd door vers gehakselde luzerne, vermengd met groen geoogste snijhaver. Deze combinatie staat garant voor langzaam vrijkomende energie ter ondersteuning van het uithoudingsvermogen, zonder dat het paard heet of nerveus wordt. Het suiker- en zetmeelgehalte in Hartog Lucerne-mix is uitermate laag waardoor de ruwvoermix geschikt is voor alle paarden of pony’s. Het eiwitgehalte is gereduceerd door de toevoeging van groengeoogste snijhaver. De toevoeging van melasse met lijnzaadolie zorgt voor extra smakelijkheid en een glanzende vacht.

Voeradvies
Naast (gemiddelde kwaliteit) hooi, Hartog Compact Gras of Hartog Gras-mix: 0,5 - 3 kg per paard per dag 0,5 - 2 kg per pony per dag Een volle emmer van 10 liter gevuld met Lucerne-mix is ongeveer 1,5 kg.

TIP: Lucerne-mix is ideaal om door het krachtvoer te mengen. Hierdoor moeten paarden beter kauwen op het krachtvoer, ontwikkelen zij meer speeksel en wordt een betere vertering en rendement van het krachtvoer verzekerd.

Verpakking
Recyclebare plastic zak van 90 liter (± 20 kg)

Houdbaarheid
1 jaar, onder voorbehoud

Product analyse
Analyse is op basis van 1 kilogram Dit is een natuurproduct, waardoor de aangegeven waarden kunnen variëren.

 Lucerne-mix

 Het verschil

Nieuws

Jacks DoggyWash

Vanaf heden is Jacks DoggyWash beschikbaar. Is uw hond in het slijk gaan liggen of heeft hij gewoon een wasbeurt nodig? Kom dan gerust, tijdens onze openingsuren,...

lees verder