Konijnenvoer

Voor het welzijn van uw konijnen is het van groot belang de dieren van de juiste voeding te voorzien. Jacks Huisdiervoeders heeft een zorgvuldige selectie gemaakt om u van kwalitatief konijnenvoer te kunnen voorzien.

Konijnenvoer voor fok-, mest- en raskonijnen

Aan de voeding van konijnen stellen wij zeer strenge eisen. Door de slecht ontwikkelde maagspieren van een konijn is de hoeveelheid en kwaliteit van de vezel erg belangrijk. Daarom bevatten onze konijnenvoeders uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zoals luzerne met een hoog caroteengehalte (wat een zeer positief effect heeft op de vruchtbaarheid). Jacks Huisdiervoeders heeft voor u een uitgebreid assortiment konijnenvoeders, waardoor een passend antwoord gegeven kan worden op verschillende situaties.

Belangrijke eisen die Jacks Huisdiervoeders aan haar konijnenvoer stelt zijn:

  • Kwaliteit en kwantiteit van de vezel en verteerbaarheid van de ruwe celstofgehalte
  • Aminozuurpatroon
  • Energiegehalte

Ons ruime assortiment konijnenkorrels zijn volledige voeders, dat wil zeggen dat er voedingstechnisch gezien niets bijgevoerd hoeft te worden. Als er toch bijgevoerd wordt, dan kan dit de balans tussen de verschillende voedingsstoffen verstoren. Het enige wat noodzakelijk is naast konijnenkorrels is gezond stro van goede kwaliteit! Hiermee kunnen de konijnen voorzien in de behoefte aan ruwvezel. Het bijvoeren van bijvoorbeeld hooi of wortelen, is niet nodig. Indien u toch wilt bijvoeren dan raden wij u aan om de hoeveelheid beperkt te houden. 

Samenstelling konijnenvoer

Ruwe celstof
Voor een optimale vertering van het voer door het dier is het van belang dat het konijnenvoer voldoende ruwvezel bevat. Het brengt de balans voor een optimale vertering in de darmen. Hierdoor kan het konijn het voer zo gunstig mogelijk benutten. Ondanks het feit, dat onze konijnenvoeders veel ruwe celstof bevatten, adviseren wij u om toch stro van goede kwaliteit te verstrekken. Door het knagen/ stukbijten hiervan zullen ook de tanden voldoende afslijten.

Vetten
Ons diverse aanbod in konijnenvoer bevat een optimaal vetzurenpatroon met alle noodzakelijke (essentiële) vetten in een ideale combinatie. Één van deze vetzuren is lecithine, welke een belangrijke rol speelt bij het transport van voedingsstoffen vanuit het bloed naar de cellen. Lecithine is goed voor hart en bloedvaten, hersenen, zenuwstelsel en geheugen. Bovendien biedt het bescherming tegen giftige stoffen en heeft het een positieve uitwerking op de gal en lever. De complete vetzuursamenstelling verbetert het verteringsproces en helpt wam (dikke huidplooi onder de kin) te voorkomen.

Aminozuren
Ons gehele assortiment konijnenvoer bevat een zeer hoogwaardig en compleet opneembaar aminozuren patroon (eiwit). De essentiële aminozuren zijn o.a. de bouwstenen voor organen, bloed, huid en haar. Omdat alle essentiële aminozuren continue in de voeding aanwezig zijn, kan het dier zich optimaal ontwikkelen en goed gezond blijven.


Konijnen

In Nederland bestaan konijnen in het wild, maar met name kennen we het (tamme) konijn als huisdier. Tamme konijnen zijn er in veel kleuren. Wit, bruin, roestbruin, zwart, grijs, etc. Ook opvallende gevlekte konijnen komen vaak voor. Vaak hebben tamme konijnen een korte vacht. Een konijn kan zowel binnen als buiten gehouden worden. Konijnen kunnen goed tegen kou maar niet tegen tocht, nattigheid of felle zon.

Verzorging van een konijn

Konijnen hebben behoefte aan beweging. Laat uw konijn dan ook regelmatig los. Let hierbij wel op elektronische draden of giftige planten in de tuin. Voor een goede bloedsomloop is het verstandig een konijn regelmatig te borstelen. Daarbij worden ook oude haren verwijderd. De nagels van het konijn dien u elke twee à drie maanden te knippen.

Onderhoud van de tanden van een konijn

Ondanks dat veel mensen dit denken, is een konijn officieel geen knaagdier. Knaagdieren hebben maar twee snijtanden, terwijl haasachtigen er 4 hebben. Daarnaast heeft het konijn kiezen en voorkiezen.

De tanden van een konijn groeien altijd door waardoor een konijn, ook bij een goede voeding, last kan krijgen van te lange tanden en moeite krijgen met eten. Het is daarom erg belangrijk om voldoende middelen te bieden aan een konijn om de tanden te slijten.

Contact met Jacks Huisdiervoeders

Voor meer informatie over ons konijnenvoer kunt u contact opnemen met de ervaren medewerkers van Jacks Huisdiervoeders via het contactformulier of door te bellen naar 0297 - 241120. Voor de openingstijden van de winkel kunt u kijken op de contactpagina.

Nieuws

Jacks DoggyWash

Vanaf heden is Jacks DoggyWash beschikbaar. Is uw hond in het slijk gaan liggen of heeft hij gewoon een wasbeurt nodig? Kom dan gerust, tijdens onze openingsuren,...

lees verder