Chinchillavoer

Een heel belangrijk punt, als u uw chinchilla een lang en gezond leven wil geven. De voeding van een chinchilla is voedingsstof-arm en ruwe celstof rijk. Als zij een te rijke voeding krijgen, zoals oliehoudende zaden, pellets met een verkeerde samenstelling, snoepgoed met een te hoog suikergehalte enz. zou hij problemen met het spijsverteringsstelsel kunnen krijgen, dat merkbaar is doordat de chinchilla diarree of verstopping krijgt. Het kan ook zijn dat er voorlopig niets te zien is aan uw chinchilla, maar dat hij een korter leven zal tegemoet gaan.

Basisvoeding voor chinchilla’s

Uiteindelijk is het heel eenvoudig om een chinchilla de juiste voeding te geven, want deze bestaat uit maar enkele producten en dat is een goede pellet, hooi en water. Vertrouw ook niet altijd op wat er voor chinchilla’s verkocht wordt, er zijn verschillende voedingen op de markt die niet goed zijn voor chinchilla’s, ook al worden ze er voor verkocht. Koop steeds een gewone pellet van goede kwaliteit, en zeker geen mengeling. Verder kunt u onbeperkt voer verstrekken, want Chinchilla’s zullen zichzelf niet overeten aan pallets. De dagelijkse hoeveelheid per dier is verschillend maar zal gemiddeld rond de 40 gram per dag liggen, of ongeveer 1kg per maand. Hou hier rekening mee bij de aankoop van uw voeding, zodat u niet te veel ineens gaat aankopen, zodat ze op tijd kunnen verbruikt worden, gezien het voer beperkt houdbaar is.

Chinchillavoer bij Bots’ Huisdiervoeders

Voor meer informatie over ons caviavoer of het houden van chinchilla’s kunt u contact opnemen met de ervaren medewerkers van Bots’ huisdiervoeders. Bel 0297 - 241120 of kom langs in de winkel.  Voor de openingstijden kunt u kijken op de contactpagina.

Nieuws