Caviavoer

Of u nu cavia's houdt om er mee naar shows en tentoonstellingen te gaan, of puur als gezelschapsdier, in beide gevallen geldt dat de gezondheid van u dieren van ongekend belang is. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de gezondheid van een cavia, de voeding is misschien wel de belangrijkste factor. Goede uitgebalanceerde voeding is voor een cavia van groot belang. Het spijsverteringskanaal van een cavia is niet in staat om zelf vitamine C aan te maken, terwijl deze stof voor de cavia wel van levensbelang is. Het voederaanbod van de cavia dient dus te voorzien in deze behoefte. Ons caviavoer is rijkelijk voorzien van vitamine C, het verstrekken van een vitaminesupplement of groenvoer is bij dit voer niet nodig.

Premium Fiber Mix: gemengd caviavoer

Voert u liever gemengd caviavoer aan uw cavia's? Dan is Premium Fiber Mix hiervoor geschikt. De rijk gevarieerde mengeling bevat o.a. maïsvlokken, ontsloten tarwekorrels, erwten, wortelvlokjes, preivlokjes, gestreepte zonnepitjes, luzerne, fijne zaden, johannesbrood en voedzame smakelijke brokjes. Het bijvoederen van groenvoer en / of hooi is gewenst. De hoeveelheid vitamine C in dit voeder is toereikend voor een Cavia.

Caviakorrel

Caviakorrel is een complete voeding voor zowel show- als hobbycavia's van alle leeftijden. De korrel bevat hoogwaardige zuivere grondstoffen en is erg smakelijk. Met alle essentiële aminozuren en alle essentiële vetzuren draagt het voeder bij aan een maximale natuurlijke weerstand, een gezonde huid en een glanzende vacht. Door de aanwezigheid van 2000 mg vitamine C per kilogram caviavoer is het bijvoeren van groenvoer of toevoegen van vitaminedruppels niet meer nodig. Het bijvoeren van een pluk hooi of eventueel wat groenvoer is aan te raden. Wanneer de dieren stro tot hun beschikking hebben, is hooi echter geen noodzaak. Caviakorrels zijn volledig zodat u zorgeloos van uw cavia's kunt genieten.

Caviavoer bij Bots’ Huisdiervoeders

Voor meer informatie over ons caviavoer of het houden van cavia’s kunt u contact opnemen met de ervaren medewerkers van Bots’ huisdiervoeders. Bel 0297 - 241120 of kom langs in de winkel. Voor de openingstijden kunt u kijken op de contactpagina.

Nieuws