Verzorging van uw hond

De verzorging van uw hond is uitermate belangrijk. De welbekende natte neus van uw hond duidt er doorgaans op dat het dier inderdaad gezond is. Toch kunnen er kwaaltjes ontstaan uit onwetendheid. Veelal kunnen deze simpelweg worden voorkomen door hierop vooraf goed in te spelen.
Naast een goede voeding dient er ook zorg te worden besteedt aan de inwendige en –uitwendige verzorging van uw hond.

Daarnaast goede accessoires en speelgoed voor uw viervoeter. Denk hierbij aan borstels, shampoo, speelgoed en gebitsverzorging.

Verzorging hondenogen en -oren

Honden zijn nog meer dan mensen op hun gezichtsvermogen aangewezen. Het oog is een gevoelig orgaan bij dieren dat zeker voldoende zorg en aandacht verdient. Een oogbad is een lotion mat kamille- en hamameli-extracten in een aan het traanvocht aangepaste oplossing. De lotion verfrist de ogen en zuivert ze van alle stof. Het is belangrijk regelmatig de oren van de hond te reinigen om de kans op infecties en ontstekingen te verkleinen. Tevens verminderd door gebruik van een oorreiniger eventuele jeuk en de onaangename geur. Informeer bij Bots' Huisdiervoeders naar de producten hiervoor.

Nagelverzorging bij honden

De nagels van uw hond moeten niet te lang zijn. Is dit wel het geval dan kunnen deze gaan ingroeien, met alle gevolgen van dien. Ook voor de vijfde nagel van uw hond, de zogenaamde wolfsklauw, is het uitermate belangrijk dat deze goed kort wordt gehouden. Dit voorkomt dat uw hond ergens achter blijft haken. Bots' Huisdiervoeders heeft voor elk type hond een uitgebreid assortiment nagelknippers.

Vachtverzorging honden

De vacht vertelt ons veel over de gesteldheid van een hond. Om de vacht in een optimale conditie te houden of te brengen is het gebruik van specifieke kammen, borstels en speciale hondenshampoos essentieel. Er zijn speciale borstels en kammen die de bloedsomloop van uw hond stimuleren. Tijdens het veranderen van de jaargetijden is het normaal dat honden wisselen van vacht. Het verharen van uw hond kan daarbij een probleem opleveren. Hiervoor zijn de zogenaamde slikkleerborstels verkrijgbaar. Voor het verwijderen van klitten bij uw hond zijn speciale klittenborstels verkrijgbaar.

Let op: zijn de klitten te hardnekkig om ze eruit te kammen, dan kunt u ze voorzichtig wegknippen. Informeer bij Bots' Huisdiervoeders naar een erkende trimsalon.
Bent u voornemens om met uw hond tentoonstellingen te gaan bezoeken of wilt u uw hond het showkapsel geven dat bij uw hond hoort laat u dan adviseren over de specifieke producten die er in de handel zijn.

Vachtproblemen bij honden

Voor alle vachtsoorten is dat u uw hond regelmatig borstelt of kamt. Het is goed voor de huid en reinigt zo als het ware de vacht van uw hond. Bots' Huisdiervoeders adviseert u graag over de mogelijke soorten. Ondanks deze verzorging kunnen er toch nog vachtproblemen ontstaan. Kale plekken veroorzaakt door krabben of bijten kunnen wijzen op allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen. Ook vlooien kunnen de oorzaak zijn van nervositeit en stress bij uw huisdier. Het gevolg hiervan kan zijn dat kale plekken en/of huidschilfers ontstaan. Raadpleeg uw dierenarts bij dergelijke klachten.

Gebitsverzorging bij honden

Het verzorgen van het gebit van uw huisdier is van groot belang. Door middel van een goede keuze van voeding kunt u veel gebitsproblemen voorkomen. Daarnaast heeft Bots' Huisdiervoeders een scala van producten die tandsteenvorming bij uw huisdier tegengaan.

Persoonlijk advies over hondenverzorging
Voor een persoonlijk en professioneel advies op het gebied van de verzorging van uw hond, bel0297 – 241120 of kom langs. Bekijk de openingstijden van Bots' Huisdiervoeders.

Nieuws