Puppyvoer

Net als een baby heeft een puppy in de start van zijn of haar leven andere voeding nodig dan een volwassen of senior hond. 

Een puppy groeit explosief. Hun geboortegewicht verdubbeld in enkele dagen. Na vier weken hebben ze zelfs al het viervoudige van hun geboortegewicht bereikt. Zeker de eerste drie maanden (voor de kleine rassen) tot zes maanden (grote rassen) is de groei spectaculair sterk. Voeg daarbij hun enorme activiteit en het is duidelijk dat ze een hoogwaardige en energierijke voeding nodig hebben. Deze puppyvoeding heeft een juiste calciumfosfor-verhouding, hetgeen de groei van botten en tanden ten goede komt.

Naast de voeding van een puppy zijn een hoop andere zaken ook van belang.

Puppy benodigdheden

Als u een pup gaat halen is het aan te raden vooraf alles klaar te zetten. Doe al het nodige om uw nieuwe huisgenoot te verwelkomen, want hij/zij zal merken dat een en ander verandert in zijn/haar leven als hij/zij bij u binnen wandelt. Hij/zij zal (meestal) zijn moeder, broertjes en zusjes missen en zal allerlei rare geluiden horen en vreemde geurtjes ruiken. Het eerste dat u moet halen is een eigen mand. Zorg dat de mand altijd uit de tocht staat. De eerste nacht kunt u het beste zorgen dat u iets heeft dat uit het nest komt. Bijvoorbeeld een oude deken kan zeer goed dienst doen. Zelfs voordat hij volledig zindelijk is zal uw puppy reeds een instinctieve afkeer hebben om zijn eigen nest te bevuilen. Maak hem dus snel vertrouwd met zijn eigen nieuwe nestje. Om eventuele ongelukjes op te vangen kunt u het beste wat krantenpapier op de vloer rond zijn nieuwe mand leggen. Voor zijn slaapplaats kiest u een rustige plaats uit zodat uw pup ongestoord kan slapen als hij moe is.

Wanneer uw puppy de eerste keer bij u binnen stapt, laat hem dan rustig rond snuffelen, zodat hij vertrouwd raakt met zijn omgeving. Daarna kunt u het diertje rustig kennis laten maken met zijn eigen mand. Als het rond etenstijd is, zorg dan dat er altijd wat water bij de maaltijd staat. Als uw puppy de eerste dagen niet zo'n trek heeft in eten moet u niet direct ongerust worden. Uw puppy moet wennen aan zijn nieuwe omgeving. Zorg altijd wel voor voldoende drinken voor uw pup.

Jacks Huisdiervoeders kan u voorzien van diverse benodigdheden voor uw pup.

Puppyvoer kopen

Bij Jacks Huisdiervoeders voorzien onze ervaren medewerkers u van persoonlijk en verantwoord advies gebaseerd op de behoeften van uw puppy. Wij beschikken over diverse soorten en merken puppyvoeding. Voor meer informatie over de aanschaf van goede voeding voor uw pup, bel 0297 – 241120 of kom langs in Wilnis. Bekijk de openingstijden van Jacks Huisdiervoeders.

Nieuws

Jacks DoggyWash

Vanaf heden is Jacks DoggyWash beschikbaar. Is uw hond in het slijk gaan liggen of heeft hij gewoon een wasbeurt nodig? Kom dan gerust, tijdens onze openingsuren,...

lees verder