Kittenvoer

Een kitten heeft andere behoeften in zij of haar voeding dan een volwassen of senior kat. Een kitten heeft uiteraard veel meer behoefte aan bouwstoffen (eiwitten) dan een kat van een jaar of 11. Om uw kitten een goede start te geven adviseren wij om uw kitten kittenvoer te geven.

Wanneer een kitten niet bij u geboren is, is het aan te raden om in het begin het voer te geven dat de kitten gewend is en langzaam over te gaan op uw eigen merk om de verhuizing zo prettig mogelijk te maken. De kitten krijgt immers al vele indrukken te verwerken. Kittenvoer wordt meestal gegeven tot een maand of 5-6. Hierna stap je over op "volwassen” voer.

Kittens en melk

Katten en zeker kittens zijn gek op melk, neem hiervoor dan ook de speciale "kattenmelk" (gewone melk is veel te vet!), verkrijgbaar in de meeste supermarkten en anders zeker in een dierenwinkel!

Goede voeding voor kittens

Kittenvoer bevat veel vitaminen en mineralen. Vaak zit er extra calcium voor sterke botten en een goed gebit, en eiwitten voor een gezonde groei. Daarnaast vitamine A voor een goed zicht, vitamine E voor een glanzende vacht en voldoende calorieën voor energie. Kittenvoer is vaak ook geschikt voor zwangere katten en zogende katten. Dit heeft te make met het hoge gehalte voedingsstoffen en vitaminen die het kattenvoer bevat.

Kittenvoer aanschaffen

Jacks Huisdiervoeders beschikt over een kwalitatief aanbod in kittenvoer. Om de meeste geschikte voeding voor uw kitten te vinden raden wij u aan langs te komen in de winkel of contact op te nemen via 0297 – 241120.

Nieuws

Jacks DoggyWash

Vanaf heden is Jacks DoggyWash beschikbaar. Is uw hond in het slijk gaan liggen of heeft hij gewoon een wasbeurt nodig? Kom dan gerust, tijdens onze openingsuren,...

lees verder