Hondenbenodigdheden en -accessoires

Voor honden bestaan er talloze artikelen voor de verzorging van uw hond, zoals voerbakken, riemen, hals- en vlooienbanden, de hondenmand en hondenspeelgoed.

Hondenmanden

De mand van uw hond is een van de belangrijkste elementen voor uw hond. Het is als het ware het "nest". De vertrouwde plek waar uw hond zich terug kan trekken. Zorg dat er altijd een doek, een stuk stof of zoiets in ligt dat warmte biedt aan uw hond. Ook de plaats waar u de mand zet is erg belangrijk. Deze is afhankelijk van het soort hond en het karakter van uw hond. Plaats de mand van gezelschapsdieren zoals bijvoorbeeld teckels bij voorkeur in de huiskamer. Let bij aanschaf van een mand vooral op het formaat van de mand. Deze dient uiteraard te zijn afgestemd op de grootte van de hond. Manden zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen. Nieuw zijn de zogenaamde zitzakken. Ideaal voor uw hond omdat deze zich aanpast aan de natuurlijke vorm van uw dier. De vulling van een dergelijke zak bestaat uit korrels welke de warmte van uw dier absorberen, de zak blijft zo lekker warm. De buitenzijde bestaat doorgaans uit een hoes welke eenvoudig verwisselbaar is en kan worden gereinigd.

Voerbakken voor honden

De goede voerbak is uitermate belangrijk voor uw hond. Evenals het dagelijks reinigen van de hondenbak. Voerbakken zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Zorg ervoor dat de hondenvoerbak altijd stevig staat. Een stenen bak biedt hierbij uitkomst maar ook onbreekbare plastic voerbakken met antislipdopjes is een goed alternatief waarmee verschuiven wordt voorkomen. Als laatste zijn er de zogenaamde roestvrijstalen hondenbakken. Een bijzonder hygiënisch alternatief. Voor grote rassen honden bestaan er verstelbare voerbakken. Deze kunnen worden verhoogd naarmate uw hond groeit. Hierdoor bereikt u dat uw hond altijd op een gemakkelijke hoogte voor het dier wordt voorgeschoteld. Bots’ Huisdiervoeders adviseert u graag over de grote verscheidenheid aan voerbakken.

Hondenriemen en -halsbanden

Riemen en halsbanden zijn in verschillende vormen en lengten verkrijgbaar. De meningen over de lengte van riemen verschillen nogal. Afhankelijk van uw hond kunt u kiezen uit leren halsbanden en riemen, nylon halsbanden en riemen en zogenaamde rollijnen. Belangrijk is dat uw hond zich vrij kan bewegen. Leer uw hond echter meteen af om aan de lijn te trekken. Indien noodzakelijk moet u ongewenst gedrag zoals trekken aan de riem corrigeren. Uw hond is namelijk niet de baas. Laat uw hond even schrikken op het moment dat de lijn strak is door een rukje of een boze stem. Kijkt hij om, dan hangt de lijn slap. Vergeet dit goed gedrag niet te belonen. Ga hiermee net zo lang door tot hij het begrijpt. De hedendaagse rollijnen geven uw hond de vrijheid maar bieden u ook de mogelijk om te corrigeren. Ze zijn uiterst handig en makkelijk in gebruik. Kies bij leren halsbanden en riemen of nylon halsbanden en riemen altijd voor kwaliteit. Naast halsbanden treffen we steeds vaker als alternatief zogenaamde tuigjes aan. Deze leerwerken kunnen om de schacht van de hond worden gebonden Waardoor tijdens het uitlaten de nek en luchtwegenstelsel van uw hond worden ontzien. Er zijn verschillende soorten en maten, elk afgestemd op het ras en de grootte van uw dier.

Vlooienbanden

Bij aanschaf van een vlooienband dient men met een aantal zaken rekening te houden. Zo zijn vlooien met name in de zomermaanden actief. Dit betekent echter niet dat uw hond gedurende andere jaargetijden niet blootstaat aan ander ongedierte. In voor- en najaar zijn teken bijzonder actief. Vlooienbanden helpen ook dit ongedierte, die soms uitermate hardnekkig zijn, voorkomen. Let op dat de band waterbestendig is en vitamine F bevat. De vitamine helpt om huidirritatie te voorkomen en zorgt voor een betere conditie van de vacht. Gebruik een vlooienband niet bij zieke of herstellende dieren en gebruik de band niet bij honden jonger dan 3 maanden.

Hondenbenodigdheden aanschaffen

Laat u goed adviseren over de meest geschikte accessoires en benodigdheden voor de optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid van uw hond. De medewerkers van Bots’ Huisdiervoeders voorzien graag u van professioneel en persoonlijk advies. Bel 0297 – 241120 of kom langs. Bekijk de openingstijden van Bots’ Huisdiervoeders.

Nieuws