Honden ontwormen

Een belangrijk onderdeel van de verzorging van uw hond is ontworming. Met name pups dienen goed en meerdere keren ontwormd te worden. Let hier goed op bij de aanschaf van een pup of laat u adviseren door een specialist.

Wanneer ontwormt u uw hond?

Het is raadzaam om uw hond 2 maal per jaar preventief te ontwormen. Ook de overheid adviseert in het kader van de volksgezondheid uw hond 2 maal per jaar te ontwormen. Voorkomen is beter dan genezen.

Hond ontwormen

Wormen bij honden zijn moeilijk te herkennen. Meestal is alleen een lintwormbesmetting echt te zien. U ziet dan de verse lintwormengeledingen (ook wel "maden" genoemd) rond de anus bewegen. Als deze lintwormbesmettingen opdrogen zien ze er uit als rijstkorrels. Spoelwormen, haakwormen en zweepwormen zijn soms in de ontlasting waar te nemen. Zelfs als u ze niet ziet kunnen er wel wormen aanwezig zijn. Verschijnselen die duiden op een mogelijke wormbesmetting zijn verminderde eetlust, vermagering en lusteloosheid.

Worminfecties kunnen ernstige schade toebrengen aan het dier, variërend van beschadigingen aan organen en weefsel tot darmproblemen, ernstige vermagering en bloedarmoede. Sommige spoel- en lintwormen kunnen besmettelijk zijn voor de mens. Regelmatig ontwormen is belangrijk. Bots' Huisdiervoeders heeft een uitgebreid assortiment ontwormmiddelen.

Lintwormen kunnen worden overgebracht door vlooien. Bestrijdt daarom ook de vlooien actief. Voor het bestrijden van vlooien bestaan uitstekende producten en daar heeft uw dierenspeciaalzaak een uitgebreid assortiment van.

Advies over ontwormen van honden

Voor meer informatie over het ontwormen van uw hond adviseren wij u contact op te nemen met Bots' Huisdiervoeders. Bel 0297 – 241120 of kom langs. Bekijk de openingstijden van Bots' Huisdiervoeders.

Nieuws