Hondenvoer

Bij het kopen van goede hondenvoeding dient u op verschillende zaken te letten, want niet iedere hond is hetzelfde. We hebben jonge honden en oude honden, kleine en grote rassen, actieve en minder actieve honden. En daarbij kan uw hond gevoelig of allergisch zijn voor bepaalde hondenvoeding. Dit betekent dat iedere hond zijn eigen specifieke voedingsbehoefte heeft. Om iedere hond in deze voedingsbehoefte te voorzien bestaat er voor iedere hond de juiste uitgebalanceerde hondenvoeding.

Op deze pagina vindt u meer informatie over voeding van uw hond. Voor een persoonlijk advies op maat nodigen wij u graag uit in onze winkel waar u door een ervaren specialist wordt begeleid in een passend advies voor uw hond(en).

Voeding voor een volwassen hond

Eenmaal uitgegroeid en na een onbezorgde puppyjeugd begint de hond aan het grotere werk. De volwassen fase van zijn leven. Die overgang is afhankelijk van het ras en gewicht van de hond. (Kleine rassen rond de 6 maanden en grote rassen rond de 10 tot 12 maanden). Reuzenrassen groeien door tot wel 24 maanden. Zijn voedingsbehoefte is sterk afhankelijk van het lichaamsgewicht en de mate van activiteit. Een grotere hond eet natuurlijk meer dan een kleine. Mits ze natuurlijk even actief zijn. En een hond die veel beweegt heeft ook meer energie nodig. Voor elke gezonde, normaal actieve, volwassen hond geldt dat zijn conditie goed onderhouden moet worden.

Voeding voor een senior hond

De gemiddelde levensduur van een hond is ongeveer 13 jaar. Kleine rassen leven over het algemeen iets langer dan hun grote soortgenoten. De symptomen van ouder worden hangen van veel factoren af. Terwijl de ene hond op zijn zevende al minder energie heeft, kan een andere twaalfjarige zich nog gedragen als een actieve "oudere jongere". Er kunnen dus grote individuele verschillen zijn. In het algemeen noemen wij een hond boven de 8 jaar senior. Bijna een op de drie honden in ons land behoord tot deze eerbiedwaardige groep. Natuurlijk is een hond zo oud als hij zich voelt, maar met het ouder worden treden toch geleidelijk veranderingen op. Hij wordt in de regel minder actief en de spijsvertering verloopt minder soepel. Ook kunnen met de jaren de nieren wat minder goed gaan functioneren. Gezichtsvermogen, gehoor en smaak verminderen.

Voedingsproblemen bij honden

Stem de voeding altijd af op het ras en de leeftijd van de hond. Geef uw hond ook liever geen etensrestjes maar alleen fabrieksmatig vervaardigd voer met een hoge kwaliteit en een hoge verteerbaarheid. Niet fabrieksmatig vervaardigd voer kan namelijk tot vacht- en huidproblemen leiden.
Heeft uw hond eet- of ontlastingsproblemen checkt u dan eerst de houdbaarheidsdatum van het voer. Bij ontlastingsproblemen kan ook de verteerbaarheid van het voer een belangrijke rol spelen bij de hoeveelheid en de "kwaliteit" van de ontlasting.

Bij eetproblemen kan soort en smakelijkheid van het voer een belangrijke rol spelen. Vezelrijk voedsel is en blijft belangrijk, probeert u echter eens een ander voer uit of wissel de voeding af met andere speciaalvoeders. Indien ook verandering van uw voer niet bijdraagt aan een betere eetlust, voer dan beslist niet bij met tafelresten en koekjes maar raadpleeg uw diervoederleverancier of dierenarts. Wellicht zijn er andere oorzaken die alleen zij voor u kunnen herkennen.

Gezond gewicht honden

Gewicht van een hond is een veelal onderschat en onderkend probleem. Veel is terug te voeren op het bijvoeren van uw hond, beperk daarom het aantal extraatjes en geef uw hond geen tafelrestjes. Ook gebruik van niet fabrieksmatig geproduceerd voer kan leiden tot gewichtsproblemen. Pas daarom de hoeveelheid aan volgens de aangegeven hoeveelheid op de verpakking. Ook al heeft uw hond de voederbak in uw ogen heel snel leeg. Mocht u hiermee niet het gewenste resultaat bereiken dan zijn er speciale "light" producten verkrijgbaar. Zorg voor voldoende beweging van uw hond. Dit bevorderd de stofwisseling en bloedsomloop van uw hond. Het voorkomt veel problemen.

Vitaminen in hondenvoer

Hedendaags hondenvoer is voorzien van een uitgebalanceerde hoeveelheid noodzakelijke vitaminen. Toch kan het in sommige gevallen raadzaam zijn om specifieke vitaminen toe te voegen. Vraag de medewerkers van Jacks Huisdiervoeders naar de mogelijkheden.

Hondenvoer kopen

Bij het kopen van hondenvoer is het van belang dat u goed kijkt naar de behoefte van uw hond. Daarom is het aan te raden in de winkel langs te komen voor een passend advies op maat. Bel 0297 – 241120 of kom langs. Bekijk de openingstijden van Jacks Huisdiervoeders.

Nieuws

Jacks DoggyWash

Vanaf heden is Jacks DoggyWash beschikbaar. Is uw hond in het slijk gaan liggen of heeft hij gewoon een wasbeurt nodig? Kom dan gerust, tijdens onze openingsuren,...

lees verder