Duiven/Vogels

Of u nu vogelkweker bent of hobbymatig een aantal vogels houdt, in beide gevallen geldt dat u alleen plezier hebt van uw vogels als ze gezond zijn en er goed uit zien.

Huisvesting vogels

Elk type vogel heeft andere behoeften en eisen op het gebied van huisvesting. Maar over het algemeen geldt, hoe meer ruimte hoe beter. Let bij de aanschaf van een kooi of volière goed op of de oplossing past bij de grootte van uw vogel.

Ook de gewoontes van de vogel dient u goed in de gaten te houden. Een vogel die graag klimt of klautert heeft bijvoorbeeld horizontale spijlen nodig. De voedplaats dient dusdanig geplaatst te worden dat er zo min mogelijk kans is op uitwerpselen in de voerbak van uw vogel. Wanneer u uw vogels buiten houdt dient er rekening gehouden te worden met een vocht- en vorstvrij nachthok.

Zowel voor binnen- als buitenhuisvesting is het van belang dat er gebruik gemaakt wordt van een vocht opnemende bodembedekking. Vraag Jacks Huisdiervoeders naar meer informatie.

Passend vogelvoer is belangrijk

Naast een goede verzorging en een degelijke huisvesting is vers zuiver drinkwater en goede voeding een absolute voorwaarde voor een goede uitstraling.

De zadenmengelingen van Jacks Huisdiervoeders vormen voor vogels de basis van hun voedingsaanbod. Het blijft echter noodzakelijk om aan alle vogels eivoer of krachtvoer te verstrekken. Wanneer dit 2 à 3 maal per week gebeurt, moet dit normaal gesproken voldoende zijn om te voorzien in de behoefte aan mineralen, vitaminen en sporenelementen. Het is tevens noodzakelijk dat uw vogels altijd over grit, en scherpe maagkiezel kunnen beschikken. Grit zorgt voor de calciumvoorziening, dat o.a. nodig is voor de opbouw en instandhouding van het beendergestel. Scherpe maagkiezel kunnen als de kiezen van de vogel beschouwd worden. Ze kneuzen de zaden in de spiermaag. Indien er geen maagkiezel verstrekt wordt, kunnen de vogels de voedingsstoffen uit de zaden niet opnemen. Rantsoeneer de hoeveelheid zaad en verstrek het dagelijks vers. Iedere vogelsoort stelt haar eigen eisen aan de samenstelling van een zaadmengsel. Wij houden daar rekening mee en leveren daarom meerdere zaadmengsels. Iedere vogelliefhebber kan zo beschikken over een mengsel dat optimaal is samengesteld. We doen dat op basis van rijke praktijkervaring, intensieve contacten met de vogelliefhebber en de allernieuwste wetenschappelijke inzichten. Alle mengsels zijn samengesteld uit eersteklas zaden en vruchten. Vanzelfsprekend zorgen we voor een intensieve kwaliteitscontrole. Jacks Huisdiervoeders biedt hierdoor een gezonde en uitgebalanceerde voeding voor iedere vogelsoort.

Contact met Jacks Huisdiervoeders

Jacks Huisdiervoeders biedt een ruim assortiment mengelingen voor zaad etende vogels. Elk type zaad etende vogel heeft zo zijn eigen behoeften aan voedingsstoffen, en wij hebben voor elk van hen een passende mengeling ontwikkeld. Voor meer informatie over ons assortiment voor diverse vogels kunt u contact opnemen met de ervaren medewerkers van Jacks Huisdiervoeders via het contactformulier of door te bellen naar 0297 - 241120.

Nieuws

Jacks DoggyWash

Vanaf heden is Jacks DoggyWash beschikbaar. Is uw hond in het slijk gaan liggen of heeft hij gewoon een wasbeurt nodig? Kom dan gerust, tijdens onze openingsuren,...

lees verder